Sport
24.04.2024. 21:21
R. E.

Brane trofej 23. maja

"Večiti derbi" rešen u dva minuta, Zvezda ide u finale Kupa (FOTO)

1
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

"Večiti derbi" u polufinalu Kupa Srbije završen je pobedom Crvene zvezde nad Partizanom rezultatom 2:0.

Duel odigran na stadionu "Rajko Mitić" samo četiri dana posle prvenstvenog meča istih rivala, rešio je Piter Olajinka u samo dva minuta.

Njegov udarac glavom u 27. minutu zakačio je Partizanovog desnog beka Aleksandra Filipovića, pa u zvaničnoj statistici stoji da je to autogol, a onda je Nigerijac bio precizan i u 29. minutu, kada je pogodio gol Partizana.

Zvezda je tako četvrtu godinu zaredom obezbedila plasman u finale nacionalnog Kupa, gde će joj rival biti Vojvodina, koja je eliminisala Radnički 1923.

Finalni duel Kupa Srbije biće odigran 23. maja u Loznici, na stadionu Lagator.

Utakmica je počela minutom ćutanja u čast preminulog ekonoma crveno-belih Dragana Milanovića.

Po završetku minuta ćutanja svi fudbaleri Partizana su prišli klupi na kojoj su bili članovi stručnog štaba i rezervni igrači i razgovarali pet minuta, zbog čega je kasnio početak derbija.

Kada su se vratili na teren glavni sudija meča Miloš Milanović pokazao je žuti karton kapitenu Partizanu Svetozaru Markoviću zbog odlaganja početka utakmice. 

Partizan je nakon toga zveo loptu sa centra, a Samed Baždar ju je šutnuo daleko u aut, što se može smatrati nekom vrstom protesta jer su crno-beli javno objavili nezadovoljni suđenjem na prethodna dva "večita derbija".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
21°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve