NAMENJENO INOSTRANIM STUDENTIMA: Objavljen katalog “Studiraj u Srbiji”

NAMENJENO INOSTRANIM STUDENTIMA: Objavljen katalog “Studiraj u Srbiji”

Foto: YouTube screenshot


Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao da je objavljen katalog “Studiraj u Srbiji”, namenjen inostranim studentima.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je danas da je za internacionalizaciju visokog obrazovanja veoma značajan projekat “Studiraj u Srbiji”, kao i osnivanje budućeg Univerzitetskog grada u Sremskim Karlovcima, za koji je istakao da predstavlja projekat od nacionalnog značaja.

Otvarajući skup “Izazovi u visokom obrazovanju – internacionalizacija” koji se održava u Beogradu, Šarčević je rekao da je objavljen katalog “Studiraj u Srbiji”, namenjen inostranim studentima.

Cilj je da novac koji se stekne na taj način ostane univerzitetu, naveo je i dodao da postoji veliko interesovanje za ulaganje u taj projekat, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Internacionalizacija visokog obrazovanja je od velike važnosti i trebalo bi da bude deo Strategije razvoja obrazovanja do 2030. godine, rekao je ministar.

Državna sekretarka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ana Langović Milićević podsetila je da je krajem osamdesetih godina prošlog veka u Srbiji studiralo 30.000 stranih studenata i da je taj broj kasnije drastično opao.

„Mi smo u okviru Radne grupe napravili katalog koji sadrži sve studijske programe na engleskom“, kazala je i dodala da je Ministarstvo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova napravilo korake kako bi se olakšalo dobijanje viza za strane studente.

Na skupu su učestvovali i predsednik Stručnog tima za reformu visokog obrazovanja Dragan Lončar, predstavnici univerziteta u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, Tempus fondacije i drugi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar