TRI DANA MUZIKE ZA SVAČIJI UKUS: Počinje 131. Smederevska jesen

TRI DANA MUZIKE ZA SVAČIJI UKUS: Počinje 131. Smederevska jesen


Ukoliko volite dobru muziku, najbolja domaća vina i karnevalsku atmosferu onda je pravo mesto za vas, srednjevekovni grad na obali Dunava, Smederevo. Septembar je mesec za koji je rezervisan najbolji provod u zemlji, na tradicionalnoj privredno turističkoj manifestaciji „Smederevska jesen“. Ove godine održaće se 131. put, što je svrstava u red najdugovečnijih, a ogranizatori su pripremili pravu muzičku poslasticu za sve ljubitelje kvalitetnih melodija.

Otvaranje poljoprivredne izlozbe_04

Bogat kulturno umetnički program počinje u petak od 20h, kada će Mali grad Smederevske tvrđave ispuniti prepoznatljive note čuvenog dela klasične muzike „Karmina Burana“. Najizvođenije ostvarenje nemačkog kompozitora Karla Orfa, smederevskoj publici dočaraće simfonijski orkestar i hor RTS-a.

Poznavaoci folk i pop muzike u prilici su da, u tri dana trajanja festivala, uživaju u ritmu dobro znanih pesama, koje će odzvanjati sa Gradskog trga. U petak i subotu smenjivaće se hitovi Adila Maksutovića, Željka Vasića, Milana Topalovića Topalka i popularnog benda Lexington. Nedelja je dan za velikane narodne muzike Šabana Šaulića, Anu Bekutu i Snežanu Đurišić, a svečano zatvaranje povereno je predstavnicama sa ovogodišnje Evrovizije, grupi Balkanika.

Ceo grad je u duhu festivala i zabave, pa će tako glavnim ulicama prodefilovati nekoliko stotina učesnika i pozdraviti okupljene na početku manifestacije. Dokaz da „Smederevska jesen“ nudi za svakoga po nešto su i uvek rado posećene pozorišne predstave, nastupi folkolrnih grupa, dečijeg hora „Kolibri“, zatim viteški turniri, poljoprivredne izložbe, koji neće izostati ni ove godine.

„Smederevska jesen“, u čast grožđa i vina, održava se od 1888. godine, što je dovoljan razlog da se upitite u Smederevo, jer provod je zagarantovan, a kako kažu organizatori „vazda je otvoreno“.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar