Vatrogasci iz Južnog Velsa donirali tri vozila Sektoru za vanredne situacije

Vatrogasci iz Južnog Velsa donirali tri vozila Sektoru za vanredne situacije


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Beogradu primopredaji tri navalna vatrogasna vozila koja su vatrogasci iz Južnog Velsa, udruženi u organizaciju “Blazing to Serbia”, donirali Sektoru za vanredne situacije, a koja će biti rasporedjena u vatrogasno-spasilačkim jedinicama u Novom Pazaru, Bujanovcu i Dimitrovgradu.

vatrogasci, Južni Vels,  donacija, MUP, Foto: MUP Srbije

Kako je saopštio MUP, Stefanović je kazao da će ministarstvo tim vozilima, uz navalne kamione i opremu koje je Ministarstvo već nabavilo i koje planira da kupi tokom ove i iduće godine pokušati da “pošalje u penziju” najstarije kamione koji su u vatrogasno-spasilačkim jedinicama više od 30 godina.

vatrogasci, Južni Vels,  donacija, MUP, Foto: MUP Srbije

“Tri navalna vatrogasna kamiona, samo su deo od 26 kamiona koje je prethodnih godina donirala ova organizacija”, rekao je Stefanović po primopredaji kamiona u sedištu Uprave za vanredne situacije u Beogradu.

vatrogasci, Južni Vels,  donacija, MUP, Foto: MUP Srbije

On je kazao da je ta donacija simbol višegodišnjeg prijateljstva, a da Ministarstvo unutrašnjih poslova i srpski vatrogasci osećaju iskrenu zahvalnost organizaciji “Blazing to Serbia”, koja se trudi da pomogne u opremanju naših jedinica koje spasavaju živote u Srbiji.

“Očekujem da ćemo, zahvaljujući ovoj donaciji, biti spremniji da pružimo pomoć građanima tamo gde je najpotrebnija. Ova vozila, za razliku od standardnih koja imaju obično tri lestve, imaju čak 11 lestvi, koje dostižu visinu od 14 metara. Reč je o vozilima izuzetne tehničke opremljenosti koja će u narednim godinama služiti našim vatrogascima za spasavanje života”, kazao je Stefanović.

vatrogasci, Južni Vels,  donacija, MUP, Foto: MUP Srbije

Osnivač organizacije “Blazing to Serbia” i komandir stanice u Kafiliju Stiv Logan istakao je da je tokom desetogodišnje saradnje ostvarena jaka veza vatrogasaca Srbije i Velsa i da su stvorena neraskidiva prijateljstva.

Logan je ukazao da je ova organizacija, od osnivanja do danas donirala 26 vatrogasnih vozila i veću količinu vatrogasne opreme i dodao da je ova saradnja primer kako obični ljudi mogu ostvariti izuzetne odnose.

Ambasador Velike Britanije Denis Kif naveo je da je ta donacija simbol dugogodišnje saradnje i prijateljstva između Srbije i Velsa, posebno u oblasti bezbednosti.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar