SAD U OPCW: Rusi su možda posetili mesto napada hemijskim oružjem u Dumi

SAD U OPCW: Rusi su možda posetili mesto napada hemijskim oružjem u Dumi

Foto: Beta/AP


Rusija je možda bila na mestu navodnog napada hemijskim oružjem u sirijskom gradu Dumi, rekao je danas američki izaslanik Kenet Vard na sastanku Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW), zatraživši da ta organizacija osudi kontinuiranu upotrebu hemijskog oružja.

– Odavno je trebalo da ovaj savet osudi sirijsku vladu zbog njenog hemijskog terora i da traži međunarodnu odgovornost za one koji su odgovorni za ova strašna dela – rekao je Vard, prenela je agencija Rojters.

– Prema našim saznanjima, Rusi su možda posetili mesto napada. Zabrinuti smo da su možda mogli neovlašćeno nešto da urade, s namerom onemogućavanja istražitelja OPCW da sprovedu efikasnu istragu – rekao je Vard.

Evropska unija je danas zatražila da Rusija i Iran iskoriste svoj uticaj na sirijsku vladu kako bi je sprečili da nastavi da koristi hemijsko oružje.

– EU poziva sve zemlje, posebno Rusiju i Iran, da iskoriste svoj uticaj radi sprečavanja dalje upotrebe hemijskog oružja, pre svega na sirijski režim – saopštila je EU na sastanku OPCW, prenela je agencija Rojters.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar