ĐOKOVIĆ: Kakvo će da bude finale? Pravo da vam kažem, kupio bih kartu za ono što sledi

ĐOKOVIĆ: Kakvo će da bude finale? Pravo da vam kažem, kupio bih kartu za ono što sledi

Serbia's Novak Djokovic celebrates after defeating France's Lucas Pouille in their semifinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 25, 2019. (AP Photo/Andy Brownbill)


Nakon što je ubedljivo savladao Luku Puja sa 6:0, 6:2, 6:2 Novak Đoković je otkrio da se odlično oseća na terenu poslednjih dana, ali i da jedva čeka duel sa Nadalom u finalu.

Istakao je Đoković da mu je polufinalni trijumf bila jedna od najkvalitetnijih partija u karijeri, pogotovo kada je reč o mečevima u Melburnu.
– Definitvno jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao ovde. Sve je funkcionisalo, i to baš na način na koji sam zamislio pre meča. Teško je bilo Luki, ali je imao fantastične partije na ovom turniru. Što se mene tiče, ovo je možda bio i moj najbolji nastup u polufinalima. Luka je kvalitetan teniser, toliko dugo je među najboljima. Odigrao je nekoliko perfektvnih mečeva u ranijim fazama turnira. Nema nikakve sumnje da je sve bolji, s obzirom da se radi o njegovom prvom polufinalu, potrebni su mu ovakvi nastupi – pohvalio je Nole mladog rivala iz Francuske.

Zanimalo je voditelja programa na “Rod Lejver aren” Džima Kurijera šta misli o tome što Novak može da postane apsolutni rekorder po broju titula u Melburnu, u slučaju da dođe do sedme titule.
– Da, ali istovremeno je bilo malo verovatno da ću biti ovde pre 12 meseci. Uvek sam imao mnogo vere u sebe, o tome sam razmišljao, to je važno da bi sve išlo u pravcu u kom želite. Da verujete u proces da bi sve fukncionisalo. Osećam se vrlo dobro na terenu poslednjih nekoliko dana, fokusiran sam i mečevi se dobro odvijaju.

Novakov sin Stefan je tatina najveća podrška, a neposredno pred meč sa Francuzom su se njih dvojica čula telefonom.
– Razgovarao sam s njim 45 minuta pred meč, pričao mi je o Spajdermenu. Nije me gledao jer u vrtiću. Poželeo mi je sreću, svaki put je blagoslov kada sam s njim. Uvek mi kaže: “Srećno i pobrini se da pobediš”. Nema bolje stvari nego biti otac, imam dva fenomenalna anđela, sa Jelenom sa kojom sam 15 poslednjih godina – rekao je Đoković.

Đoković i Nadal su igrali finale 2012. godine, a ono je bilo impresivno.
– Prvo, defitnitivno bih kupio kartu za taj meč. Za one koji nisu, kupite kartu! (smeh) Gotovo šest sati smo proveli tada na terenu, to mi je jedno od najvećih iskustva, a takva se dešavaju jednom u životu. Sada su nešto drugačija pravila, pa ne verujem da ćemo provesti toliko vremena na terenu (ukoliko bude 6:6 u petom setu, igra se taj-brejk do desetog osvojenog poena). Nadam se da bi mogao da bude isti rezultat na kraju – zaključio je Đoković.

Upitan da li je njegov sin Stefan pratio ovo polufinale, kao što je finale Vimbldona, Nole je nasmejao publiku:
– Pričali smo pred ovaj moj nastup. Gleda Spajdermena (smeh). Ima neka druga interesovanja sada, što je potpuno normalno – rekao je Novak Đoković.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar