Vesti
30.11.2022. 19:25
R. E.

Radi se i gradi

Gradonačelnik kaže: "Kad sve završimo Beograd više neće biti isti grad"

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić detaljno objasnio šta se trenutno radi u glavnom gradu, ali i najavio nove akcije koje će biti preduzete u narednom periodu.

"Realizacijom projekata koje smo započeli, kvalitetnim radovima i poštovanjem rokova vratićemo poverenje građana, a Beograd više neće biti isti grad već uslužniji, bezbedniji i po meri onih koji u njemu žive. Građani će videti veliku promenu i uveriti se da ćemo nastaviti da radimo na poštovanju pravila koja važe za sve", rekao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

On je u Starom dvoru rekao da je za poslednja tri meseca u Beogradu rekonstruisano više od 40 ulica.

"Grad je doneo odluku da, od ove godine, sve što imamo završimo do 15. decembra, kada su u pitanju centralne gradske ulice, a da radovi budu nastavljeni od 7. januara, kako bi se izbegle saobraćajne gužve u vreme praznika".

On je precizirao da je za rekonstrukciju ulica obezbeđen novac rebalansom budžeta u septembru, a istakao je i da će se budžetom za sledeću godinu izdvojiti novac i za rekonstrukciju još jednog broja ulica.

Najavio je da je grad uputio poruku ugostiteljima da će od prvog decembra biti strože kazne za sve koji ne poštuju Zakon o buci, te da će postojati ekipe koje će se baviti samo tom vrstom problema.

Rekao je i da je uređivanje beogradskog priobalja počelo od Savskog šetališta, podsetivši da je, u skladu sa zakonom, raspisan konkurs za postavljanje splavova.

"Svaki splav imaće prečistače otpadnih voda, priključak za vodu i struju i plaćaće se zakup za korišćenje gradskog dobra", naveo je gradonačelnik, naglasivši da će do sredine februara biti sprovedene voda i struja, a oni koji nisu dobili dozvolu moraće da uklone svoje splavove u roku od 30 dana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić ostaje gradonačelnik Beograda
1

Predlog nije usvoijen

30.11.2022. 09:37

Šapić ostaje gradonačelnik Beograda

Na vanrednoj sednici Skupštine Grada Beograda, koja je sazvana na zahtev opozicionih odbornika, za razrešenje gradonačelnika Aleksandra Šapića glasalo je 44, a protiv je bio jedan odbornik, od ukupno 110 odbornika.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve