Vesti
03.01.2023. 09:30
Beta

Kontrola

Oglasio se Šapić povodom splavova i najavio promene

splavovi
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je, povodom potonuća splava "Fristajler" u novogodišnjoj noći, da će dozvolu za splavove izdavati ubuduće gradske vlasti, kao i da će "gradska inspekcija tada moći da ih kontroliše", što sada nije slučaj.

Šapić je za televiziju Prva rekao da odgovorna lica koja su uhapšena nakon potonuća splava "Fristajler", za koji je rečeno da je u novogodišnjoj noći imao tri puta više gostiju nego što propisi dozvoljavaju, treba da odgovaraju "i krivično i materijalno".

On je izrazio nadu da će taj događaj sve dovoljno da probudi da se ne dovede u pitanje namera dovođenja u red Savskog priobalja.

Šapić je rekao da "postoje jasni uslovi" za splavove na Savskom šetalistu, i da će se za drugi deo obale propisati lokacije.

"Jasno stoji u odluci šta je sve potrebno da splav dobije dozvolu za rad", kazao je Šapić i dodao da je prema sadašnjim propisima moguće da splav ima najviše 700 kvadrata, kao i da se sprovodi "posebna vrsta tehničkog pregleda".

U novogodišnjoj noći, nekoliko minuta posle ponoći 1. januara "Fristajler" je počeo da tone, ali su gosti i osoblje splava uspeli da izađu, tako da nije bilo stradalih. Policija je evakuaisala goste, a nekoliko osoba je dobilo medicinsku pomoć zbog posekotina.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tokom novogodišnje noći potonuo splav Fristajler
Policija

Užas u Beogradu

01.01.2023. 09:21

Tokom novogodišnje noći potonuo splav Fristajler

Splav "Fristajler" na beogradskom Ušću delimično je potonuo posle incidenta koji se dogodio tokom dočeka Nove godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve