Vesti
22.05.2023. 20:45
R. E.

Ko, kako i kada

Šapić objasnio kako će funkcionisati besplatan ulaz na bazene

bazen
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je besplatno korišćenje otvorenih bazena u prestonici tokom predstojećeg leta.

On je objasnio i kako će to tačno funkcionisati.

Izjavio je gostujući na RTS da je odluka Grada da ulaz na otvorene gradske bazene bude besplatan za sve građane veoma važna, naročito u vreme kada su deca i odrasli značajno zapostavili fizičku aktivnost, prenosi Beoinfo.

"U mnoge stvari koje sam najavljivao deo javnosti nije verovao. Socijalna politika i briga o ljudima nalaze se u vrhu mojih prioriteta. U budžetu Grada već je izdvojen novac za ovu namenu", rekao je Šapić.

On je objasnio da će svaki ulazak biti registrovan preko gradske kartice, koja će se "provlačiti" kroz aparat koji će se nalaziti na ulazu na bazene.

"Postigli smo dogovor sa sportsko-rekreativnim centrima koji imaju otvorene bazene. Kada na kraju sezone podvučemo crtu i saznamo broj posetilaca koji je korišćenjem gradske kartice ulazio na bazen, tada ćemo svima njima da isplatimo potrebne iznose", rekao je gradonačelnik Beograda.

Besplatan ulaz biće na devet gradskih bazena, uključujući i one u Mladenovcu, Lazarevcu i Obrenovcu.

Sezonske karte za bazene mogu se dobiti u bilo kojoj opštini. Za odrasle je potrebna važeća lična karta sa prebivalištem u Beogradu, a za decu zdravstvena knjižica.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić: "U budžet Beograda milion evra godišnje od zakupa splavova"
splavovi

"Uvešću red"

07.04.2023. 14:15

Šapić: "U budžet Beograda milion evra godišnje od zakupa splavova"

Gradonačelmik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da će se u budžet Grada godišnje sliti oko milion evra od naplate zakupa vodnog zemljišta vlasnicima splavova na Savskom keju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve