Vesti
20.06.2023. 08:36

Srpska radikalna stranka

Šešelj: "Podići spomenik Miloševiću u Beogradu"

Slobodan Milošević
Izvor: ANP / Robin_Utrecht

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je da se protesti "Srbija protiv nasilja" odvijaju "po modelu takozvane obojene revolucije, recepta već isprobanog u Gruziji, Severnoj Makedoniji, Belorusiji".

"Deo naroda na protestima, koji je iz mnogih razloga nezadovoljan, u opasnosti je da bude opet instrumentalizovan i da učestvuje u nasilnoj promeni vlasti po zapadnom diktatu koji može da nam donese samo nesreću. To smo već videli 5. oktobra", rekao je Šešelj za Večernje novosti.

Povodom postavljanja spomenika u Moskvi nekadašnjem predsedniku Srbije Slobodanu Miloševiću, Šešelj je naveo da je "Rusija naučila lekciju iz Jugoslavije, koja je bila prva žrtva američke hegemonije posle Hladnog rata, a Milošević je simbol tog otpora".

"Pored svih njegovih grehova - ostavljanje Krajine na cedilu, amputiranja Republike Srpske - on se suprostavio NATO i časno je poginuo u Hagu boreći se za Srbiju. Zbog toga zaslužuje spomenik u Beogradu", rekao je Aleksandar Šešelj.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Haška prijateljstva
Vojislav Šešelj 16.2.2023

Sheveningen

16.02.2023. 17:10

Haška prijateljstva

Dugo već živimo u ubeđenju da o Haškom tribunalu znamo baš sve. O pritvorskoj jedinici Sheveningen – takođe. Opšte znanje svodi se na činjenice da je Haški sud pravde daleko od prava i pravde: primarno on je sudio gotovo isključivo Srbima, uz časne izuzetke. Imao je decidan zadatak da overi ono što su politike SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske u raskopavanju SFRJ mnogo pre rata zapisale.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve