Vesti
08.11.2023. 19:23
Beta

Dan primirja

Vučić ide kod Makrona

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u sredu uveče da će otputovati u Pariz, gde je godišnja mirovna konferencija povodom 11. novembra, Dana primirja, koji označava kraj Prvog svetskog rata.

"Verujem da ću imati susret sa (francuskim predsednikom Emauelom) Makronom, sasvim sigurno", rekao je Vučić za TV Prva, navodeći da će imati bilateralni susret i sa belgijskim premijerom.

On je naveo i da želi da podseti građane da je "samo pre dvadeset dana vođena brutalna kampanja da Srbiji prete sankcije, da svakako dolaze mere".

"I tad sam rekao, umirite se građani, imate odgovorno rukovodstvo, neće se to dogoditi. Da li će sada da kažu (oni koji su govorili o sankcijama) izvinite što smo lagali jer nema ni sankcija ni mera. Neće", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije  izjavio je o napetku Srbije da ima dobrih stvari, da se vidi "pomak" u reformana, ali da su za njega dešavanja u ekonomiji mnogo važnija.

"Smanjuje se infalicija, cene su značajno niže", rekao je Vučić navodeći da će građanima do kraja godine govoriti o daljem rastu životnog standarda.

On je rekao da se u 31. poglavlju u pregovorima za pristupanje EU vidi napredak i da je to "važno zbog naše demokratije, da se vidi poseban pomak u medijskoj sferi i zbog brojnih neistina koje su iznošene".

"Ali moramo još mnogo toga da uradimo, postoje i prepreke, one se najčešće vezuju za Kosovo i Metohiju, to ste mogli da vidite u izveštaju, ali ništa neočekivano", naveo je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve