Vesti
03.10.2023. 15:28
Beta

Aljbuljena Hadžiju

"Tražićemo da Srbija preda Radoičića"

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Kosovska ministarka pravde Aljbuljena Hadžiju izjavila je u utorak da je Kosovo rešeno da traži od Srbije predaju Radoičića.

"Odlučni smo da tražimo predaju zločinca Radoičića Kosovu, da nastavimo sa suđenjem. Razumem da je to izazovno jer je sama Srbija režirala ovaj teroristički napad i ne radi se samo o jednoj osobi, kako je pokušao da kaže advokat teroriste Radoičića, već Srbija stoji iza ovog napada. Ulažemo maksimalne napore da dovedemo zločince na Kosovo. Postoji odlučnost. Takvi zločini neće biti amnestirani, takvi zločini će dobiti institucionalni odgovor na osnovu zakona na snazi", kazala je ona,a  prenosi KosSev

Velika grupa napadača, kako tvrdi, pokušala je da utiče i na Srbe na severu, koji im se, kako kaže, nisu pridružili. 

"Uložiće se maksimalni napori da se identifikuju svi napadači, jer je reč o velikoj naoružanoj grupi koja je pokušala da proširi svoj uticaj i na druge Srbe. Na sreću, lokalni Srbi im se nisu pridružili", kazala je Hadžiju i dodala:

"Ministarstvo pravde ima obavezu da uputi zahteve Suda drugim institucijama. U ovom slučaju, kada je u pitanju međunarodni poziv, čekamo da Sud uputi zahtev za međunarodno pozivanje i odmah ćemo bez odlaganja postupiti u skladu sa ovlašćenjima koja imamo", kazala je ona za prištinske medije. 

Dodala je da od trenutka kada se "teroristički" napad dogodio, institucije Kosova rade na potpunom rasvetljavanju slučaja.

"Što se tiče sudskog procesa, on naravno još nije počeo. Međutim, preduzete su mere predostrožnosti u borbi s teroristima. Neki od njih su sada u pritvoru zbog napada na ustavni poredak i drugih terorističkih akata", rekla je Hadžiju. 
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Srbija je poslednja zemlja kojoj su potrebni incidenti"
1

Vučić za CNN

02.10.2023. 19:44

"Srbija je poslednja zemlja kojoj su potrebni incidenti"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak da je Srbija poslednja zemlja kojoj su potrebni incidenti, poput onih u Banjskoj.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve