Vesti
20.09.2023. 12:40
Beta

Važno saopštenje

Šta su poručili građanima iz Beogradskih elektrana pred grejnu sezonu

radijator
Izvor: Shutterstock

Pripreme kućnih grejnih instalacija za grejnu sezonu treba da budu završene do 30. septembra, saopštile su Beogradske elektrane.

Prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, kućne grejne instalacije objekta održava vlasnik, odnosno organ upravljanja stambenom zgradom i one se moraju održavati u ispravnom stanju. 

Na početku svake grejne sezone najveći broj prijava kvarova odnosi se na negrejanje celih objekata, a najčešći uzrok tome su prazne instalacije koje nisu ponovo napunjene nakon završetka radova na unutrašnjim instalacijama u toku letnjih meseci, navele su Beogradske elektrane.

Apelovali su na upravnike stambenih zajednica koji imaju razlog da sumnjaju da su grejne instalacije u njihovim zgradama prazne da se u narednim danima obrate preduzeću.

Ukoliko su u letnjem periodu u stanovima izvođeni radovi na unutrašnjim grejnim instalacijama ili upravnici iz nekog drugog razloga veruju da nema vode u grejnim instalacijama objekata koji su u njihovoj nadležnosti, potrebno je da se obrate Servisnom centru grada Beograda pozivom na 11-0-11. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Energetski pasoši za svaku zgradu - evo šta to znači
energetski pasoš

Izmene Zakona

06.07.2023. 09:57

Energetski pasoši za svaku zgradu - evo šta to znači

Izmene Zakona o planiranju i izgradnji, donele su novu obavezu: sve zgrade, bez obzira na starost, moraće da imaju energetski pasoš. Taj dokumet treba tražiti na uvid jer vlasnicima, kupcima i zakupcima stana ili druge nekretnine, energetski pasoš daje jasnu sliku o potrošnji energije, i uvid u potrebna ulaganja pri rekonstrukciji objekata.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve