Vesti
23.12.2023. 20:01
Beta

"Ne prihvataju izbore"

Studenti najavili blokadu Beograda

Protesti ispred RIK-a, ATA IMAGES, 23.12.2023.
Izvor: ATAIMAGES / A.H.

Dimitrije Dimić iz Niša, predstavnik studenata koji su se okupili pod nazivom "Borba", poručio je na protestu ispred Republičke izborne komisije (RIK) u suotu uveče, da će od ponedeljka Beograd biti blokiran, ukoliko u nedelju predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne prihvati da se ponište izbori i ispitaju nepravilnosti na njima.

Dimić, koji je javnosti poznat po štrajku glađu prošlog leta ispred zgrade predsedništva, rekao je da bi se prva blokada sprovela u ponedeljak od 10.00 do 18.00 sati.

On je poručio predsedniku Vučiću, čije je sedište preko puta RIK-a (gde se održavaju protesti na koje je pozvala koalicija "Srbija protiv nasilja") da studenti ne prihvataju "njegovu tiraniju i fingirane izbore".

Okupljeni ispred RIK-a, na šestom po redu protestu, nakon što su 17. decembra održani prevremeni parlamentarni i pokrajinski izbori, kao i izbori u 65 opština i gradova, povremeno skandiraju "lopovi", zvižde, koriste pištaljke i vuvuzele.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Marinika mora pod nadzor lekara
1

Štrajk glađu

22.12.2023. 12:22

Marinika mora pod nadzor lekara

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da se oseća solidno nakon četiri dana štrajka glađu, ali da mora da bude pod stalnim nadzorom lekara.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve