Vesti
04.05.2024. 17:20
Beta

Brankica Janković

Poverenica o godišnjicama masovnih ubistava: "Svi smo se mnogo promenili"

1
Izvor: BETA/AP / Darko Vojinovic

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da su 3. i 4. maj 2023. godine, kada je u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca ubijeno 19 osoba, mahom dece i mladih, dani koji predstavljaju društvenu prekretnicu.

Poverenica je povodom godišnjice tih masovnih ubistava ocenila da se većina građana "promenila na ličnom nivou" posle majskih zločina. 

"Svi smo se mnogo promenili. Ne možemo više sigurno da živimo u onom svetu koji smo kreirali nekada samo za nas, u našem okruženju, već mislim da smo postali svesni činjenice koliko smo međuzavisni", rekla je poverenica. 
 

Ocenila je da se društvo kao celina nije adekvatno "snašlo" posle dva masovna ubistva.

"Ono što me nekako i danas boli je što vi danas imate ispovesti roditelja i čujete njihove priče i osećanja da im se nismo dovoljno našli. Oni svi negde generalno tvrde da je postojala empatija, da su im ljudi pokazivali i solidarnost i saosećali se sa njima, ali da na društvenom nivou to nije bila adekvatna podrška i adekvatna reakcija", rekla je Janković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
18.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve