Vesti
12.12.2023. 11:08
Beta

Brankica Janković

"Izborna kampanja nije borba na život i smrt"

1
Izvor: Shutterstock

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da predizborne aktivnosti i kampanju treba shvatiti kao deo demokratskih procesa, a ne kao borbu na život i smrt.

"To zaista nije ni borba na život, ni za život, već je to samo, zaista, jedna borba da na najbolji mogući način predstavite svoje ideje i programe. Naravno da će neko reći pa vi ste naivni, odavno to tako u Srbiji nije, već se podrazumeva da tokom kampanje imate pravo na sve i da maltene zakoni ne važe. Neće niko drugi doći da uredi naš društveni prostor – to moramo sami da uradimo", ocenila je Janković u gostovanju na Radio televiziji Srbije (RTS).
 

Ona je kazala da su govor mržnje i uvredljivo postupanje kao oblici diskriminacije zabranjeni.

"Linija je tanka, ako krenete sa agresivnim tonom, neprimerenim rečima ili malom uvredom, to ne izgleda ljudima tako da to može da se pretvori u nekakav fizički obračun ili nasilje, ali mislim da to nisu nikakvi izdvojeni slučajevi da se svađa pretvori u nasilje. Videli ste kako to izgleda bezbroj puta", rekla je Janković.
 

Ocenila je da svi imaju obavezu jednakog postupanja prema svim građanima, što uključuje i policiju, kao i da nije bitno da li se radi opoziciji ili vlasti, jer na takav način, kako je navela, može da se izgubi poverenje u državu "ako se dogodi da policija na jedan slučaj izađe, a na drugi ne izađe".

"Policija i svi nadležni organi su tu da obezbede pre svega jednakost pred zakonom, ali i sprovođenje zakona", izjavila je poverenica.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve