Vesti
17.12.2020. 18:45
Tanjug

ČADEŽ: Preispitajte odluku o zatvaranju u naredna dva vikenda

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež uputio je u ime najvećeg broja kompanija u Srbiji apel članovima Kriznog štaba da ukinu ograničenja rada najvećeg broja prodajnih objekata, saopštila je komora.

"Molim sve lekare iz Kriznog štaba da preispitaju odluku o skraćenju radnog vremena i zatvaranja prodajnih objekata u naredna dva vikenda pred novogodišnje praznike, jer verujte srpska privreda neće izdržati taj udar", poručio je Čadež.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs

On je istakao da najveći broj naših kompanija upravo u decembru ima najveći promet u godini.

"Naredni dani i pogodovo dva naredna vikenda su ključna, jer već sada pojedine kompanije u maloprodaji beleže pad prometa od 50 do čak 80 procenata. Ukoliko firme budu ostale bez planiranog prometa pred novogodišnje praznike, to će se sigurno odraziti na smanjenje broja zaposlenih i odustajanje od planiranih investicija u 2021. godini", naglasio je Čadež.

Povezane vesti - "NEMA POPUŠTANJA" Kon: Kapaciteti u intenzivnim negama iscrpljeni

Predsednik PKS-a je zahvalio svim lekarima koji se herojski bore za živote građana i istako da se zaposleni u prodaji maksimalno pridržavaju svih mera zaštite od virusa tako da među njima ima jakomalo zaraženih.

To pokazuju i poslednji podaci koji govore da u svim kompanijama u Srbiji imamo porast odsustva sa posla zbog zaraze od svega 0,32 odsto na nedeljnom nivou, naveo je on.

"Upravo ovaj podatak daje nam za pravo da od Kriznog štaba zatražimo da još jednom razmotri svoju doluku, jer prodajni objekti nisu ti u kojima se širi virus. Ali, se u isto vreme zalažemo za drastično kažnjavanje svih koji ne poštuju mere", naglasio je Čadež.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve