Vesti
02.11.2023. 20:50
Beta

Čedomir Jovanović

Čeda se vraća na političku scenu, ako ste se pitali gde je i šta radi

Čedomir Jovanović, ATA
Izvor: ATAIMAGES / Zorana Mandic

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da se vraća u politiku, iz koje je odsustvovao nekoliko godina zbog bolesti, napominjući da se društvu mora govoriti istina umesto što je "podeljeno na frontove i obračune".

"Obići ću celu Srbiju, neću se kriti ni iza koga, jer želim mir ovoj zemlji", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare, poručujući kao slogan njegove izborne kampanje da "mora drugačije".

On je naveo da ne želi u kampanji da se svađa i obara ruke, kao i da nije želeo da su "uglavi" u neko od ove dve liste, misleći na onu koju predvodi predsednik države Aleksandar Vučić i "Srbija protiv nasilja", kao što su, kaže, mnogi uradili zbog ličnih interesa.

"Za mene je loš izbor - izbor na koje je društvo osuđeno ako mora da bira samo između Vučića i Đilasa i njihovih lista. Nikad politički život ovde nije bio tako pojednostavljen i banalizovan", rekao je Jovanović.

Za stanje u državi je, rekao je, najodgovorni Vučić, i kad valja i kad ne valja, navodeći da na drugoj listi "ima više ljudi koji su pravili Srpsku naprednu stranku nego na Vučićevoj".

On je istakao da veruje u drugačiju Srbiju, u društvo sposobno da ide drugim putem koji želi da sa tim društvom "krči".

"Računam na moju generaciju, jer ono što vidim pred nama je isto što sam video u Kolarčevoj ulici kada sam pozvao da stanemo pred Miloševićeve kordone. Računam naravno na LDP i ljude koji su delili tu ideju, kao i na one ljude koji nemaju vreme ni za sebe a ne za stranke i politiku, ali moraju da nađu snagu u sebi za posao koji moramo zajedno da uradimo", rekao je Jovanović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

SNS na izborima s listom - Srbija ne sme da stane
izbori, glasanje

Vučić najavio

27.10.2023. 20:31

SNS na izborima s listom - Srbija ne sme da stane

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će se lista Srpske napredne stranke na predstojećim izborima zvati "Srbija ne sme da stane" i ocenio da je to dobar naziv "jer ima energiju i govori o putu Srbije koji ne sme da se prekine".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve