Vesti
29.11.2023. 16:50
R.E./RTS

Vanredno u Srbiji

Već ŠEST DANA odsečeni od sveta - bez struje, telefonskih i internet veza...

sneg mećava vanredna situacija
Izvor: Shutterstock

Zbog snežnih padavina, vanredna situacija proglašena je u Babušnici, Novoj Varoši, Crnoj Travi, delovima Vranja i u Knjaževcu.

Kako javlja RTS, problema sa strujom ima u studeničkom kraju, u Crnoj Travi visina snežnog pokrivača je 80 centimetara, a svi putevi prema turističkim centrima su prohodni.

Sneg ponovo pada u višim predelima Rudna, a zbog odrona neprohodni su putevi Studenica-Rudno i Studenica-Ivanjica preko sela Mlanča. I dalje je u prekidu snabdevanje električnom energijom na Rudnu, a u najvećem delu studeničkog kraja nema struje. U selu Mlanča meštani su bez struje gotovo šest dana.

Problema ima na nekategorisanim lokalnim putevima. Meštani kažu da su blokirani i da ne mogu da znaju da li će uspeti da prođu i dovedu decu u školu. Predsednik mesne zajednice Studenica rekao je da se putevi raščišćavaju, ali da nedostaje mehanizacija, iako su se u čišćenje snega uključili i meštani sa traktorima.

Dodaje i da su ekipe EPS-a na terenu, ali da za uklanjanje problema sa strujom nedostaje ljudstvo, te očekuje da će u ispomoć stići radnici EPS-a iz Raške i Kraljeva. Telefonske veze i interneta ima samo u centru Studenice.

Proteklih dana problema je bilo u ivanjičkom kraju, gde su još neprohodni neki seoski putevi na Goliji, na kojoj ima pola metra snega, i Javoru. Tamo je bilo i najviše problema u snabdevanju strujom. Na terenu su ekipe Crvenog krsta, jer je u planu da se najugroženijim domaćinstvima dostave paketi sa hranom, sredstvima za higijenu, toplom odećom i obućom.

Neprohodni su putni pravci III prioriteta: Kraj deonice puta u izgradnji - Negosavlje, Sastav Reka - Strezimirovci, Odvraćenica - Preko Brdo i Raška - Kuti - Odvraćenica. Raščićeni su svi putni pravci u potkopaoničkom kraju, osim do zaseoka Cvetkovići u Krivoj Reci, što se očekuje tokom dana. 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
heavy intensity rain
19°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve