Vesti
06.08.2019. 12:25
R. E.

Dačić: Bolton dolazi na Balkan ako Priština povuče takse

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio da bi savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton mogao da poseti region krajem avgusta "ako bude nekih pozitivnih nagoveštaja, konkretno da Priština ukine takse".

Dačić je gostujući na TV Hepi istakao da je najponosniji na to što je u američkoj administraciji ponovo otvoreno pitanje konačnog rešenja pitanja Kosova i podignuto na "viši nivo državne uprave".

"U prethodnoj američkoj administraciji ste imali zvaničan njihov stav da je to pitanje Kosova rešeno, da oni više time neće da se bave i da to prebacuju na takozvane stafere, to su službenici u Stejt departmentu trećeg i četvrtog reda… Mi smo sada došli u jednu situaciju, ja sam sada dobio pismo od Boltona i znate, to je bila jedna međunarodna konferencija u Vašingtonu o religijskim slobodama, i inače Pompeo i Bolton i ostali funkcioneri kad su te konferencije, uglavnom izbegavaju da primaju goste iz inostranstva, jer ih ima mnogo. Ali ja sam se javio Boltonu, čisto da vidim da li ima vremena da popije kafu, i on je odmah odgovorio, što je pokazatelj da im je stalo da vide šta se dešava. On mi je lično rekao da je za njih problem Kosova, odnosno trajno rešenje za pitanje Kosova visoko na listi spoljnopolitičkih prioriteta" naglasio je Dačić.

< p class="western" lang="en-US">Povezane vesti - Dačić: SAD ne pritiska Srbiju, jer nije problem u nama

Podsetimo, Džon Bolton je prošle godine javno rekao da SAD ne isključuju mogućnost "teritorijalne korekcije", kao rešenja za kosovski problem. On je istakao da "američka politika jeste da ako obe strane mogu da se o tome međusobno dogovore i postignu sporazum, mi ne isključujemo teritorijalne korekcije".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve