Vesti
14.07.2023. 11:20
Beta

Ministar spoljnih poslova

Dačić o sankcijama koje su SAD uvele Vulinu

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da su sankcije koje su SAD uvele direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu isključivo politički motivisana odluka zbog odnosa Srbije sa Rusijom.

"Pa i ja sam bio na listi američkih sankcija, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je bio na listi, to je bilo za vreme Miloševića. Te liste i služe da ostvaruju i određene političke ciljeve a jasno je da kada je reč o Vulinu da je to isključivo politička odluka zasnovana na osnovu odnosa prema Rusiju", izjavio je Dačić.

On je na rekao da i tako motivisana odluka nije dobra i pravedna, jer Srbija ne ispunjava nikakve interese Rusiji i da je uvela sankcije Moskvi sada, od nje ne bi mogla da traži zakazivanje posebne sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

"Potrebna nam je ta sednica da bi mogao da se čuje glas Srbije i da svet vidi pravo stanje i ono što se dešava na Kosovu iako ne verujem da će biti donesene neke odluke tokom zasedanja", rekao je Dačić za TV Pink.

Dačić je dodao da je povlačenje 25 odsto kosovskih snaga sa severa Kosova "trik da se zamažu oči" i ima za cilj da ostave glavni izvor tenzija i dalje nerešen.

"Postavlja se pitanje da li je to Kurtijev hir, da bude novi Zelenski, možda on sanja o ratu jer to vidi kao rešenje i zaokruženje nezavisnosti Kosova ili to sve radi uz podršku ili uz samo blagonaklonost međunarodne zajednice koji time što ga ne disciplinuju", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o Vulinu...
Aleksandar Vulin, ATA, 12. 7. 2023.

Sankcije SAD

12.07.2023. 10:14

Vučić o Vulinu...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ministarstvo finansija SAD nije uvelo sankcije protiv šefa Bezbednosno informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina zbog bilo kakvog kriminala i korupcije, već zbog njegovog odnosa prema Rusiji.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve