Vesti
25.05.2019. 11:30
Beta

DAČIĆ: Razgraničenje nije tema pregovora sa Prištinom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net
Ministar spoljih poslova Ivica Dačić rekao je da se o ideji razgraničenja nije razgovaralo u Vladi Srbiji, kao i da ta ideja nije bila tema dijaloga između Prištine i Beograda u Briselu. Dačić je, gostujući na televiziji PRVA, istakako da su se promenili odnosi u međunarodnoj zajednici i da se broj zemalja koje priznaju Kosovo smanjuje."Oni nigde nemaju većinu, oni nigde ne mogu da budu izabrani", rekao je Dačić i zapitao da, ako je to "besmisleno" za Prištinu, zašto se onda ljute.

Takođe, šef srpske diplomatije napomenuo je da "Amerikancima smeta što Srbija lobira za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova" i dodao da sada još ne može da kaže da li će neka od zemalja nakon njegove posete afričkom kontinentu povući priznanje Kosova.

"Ja sam obišao sedam zemalja, ono što je sigurno Kosovo neće imati toliko glasova priznanja", rekao je Dačić o svojoj poslednjoj poseti afričkim zemljama i dodao da Kongo i Madagaskar neće promeniti svoj stav po tom pitanju, a da Togo, Svazilend i Gana "dobro razumeju problem".

On je kazao da mu kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli stalno daje nove zadatke, aludirajući na Pecolijeve tvrdnje da će DR Kongo priznati Kosovo, zbog čega je ministar i otišao u posetu Africi.

"U Somaliji sam prvi strani ministar koji je došao noću i koji je spavao u Mogadišu", rekao je Dačić o boravku u Somaliji kada se desio teroristički napad u blizini mesta gde je razgovarao sa predsednikom te zemlje.Govoreći o predstojećoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu, Dačić je naveo da nikada nije bio pristalica bojkota ili napuštanja institucija, uz napomenu da je upravo opozicija tražila tu sednicu.

"Reči se ne čuju jače ispod šatora, nego u Skupštini Srbiji", zaključio je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve