Vesti
21.04.2019. 17:58
Tanjug

Dačić: U Berlinu neće biti rešenja o Kosovu, jer Srbija ne popušta pod pritiscima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je Samit zapadnobalkanskih lidera u Berlinu neće biti odlučujući za rešavanje pitanja Kosova jer, kako je naveo, Srbija neće popustiti pred pritiscima i ultimatumima.

On je istakao da je Nemačka zakazala taj skup bez konsultacija sa drugim državama kao ni sa Evropskom službom za spoljne poslove.

"To je dokaz da svako tu želi da preuzme neko liderstvo. A nisu pozvali SAD. Taj skup neće biti odlučujući, jer Srbija tu popustiti neće", rekao je Dačić za TV Prva.

Šef diplomatije navodi da će biti pritisaka da se nastavi dijalog bez ukidanja taksi od strane Prištine i dodao da je Briselski sporazum bio dobar za interese Srba na KiM, ali da nije realizovan.

"Albanska strana je svaki put dodavala neke nove jednostrane korake stvarajući time novu političku realnost", tako da danas niko više ne govori o formiranju ZSO nego o ukidanju taksi. Tolerantnost međunarodne zajednice dovela je do toga da nismo ostvarili nijedan korak u implementaciji Briselskog sporazuma", istakao je Dačić.

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

[wc_posts author="" author_name="" p="" post__in="" order="DESC" orderby="date" post_status="publish" post_type="post" posts_per_page="4" taxonomy="" field="slug" terms="" title="yes" meta_all="yes" meta_author="no" meta_date="no" date_format="M j, Y" meta_comments="no" thumbnail="yes" content="no" paging="no" size="wccarousel" filtering="yes" columns="4" gutter_space="20" heading_type="h4" layout="grid" template="box" excerpt_length="15"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve