Vesti
24.12.2022. 10:45
Beta

110 godina

Vučić čestitao dan RV i PVO

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (RV i PVO) povodom Dana tog vida Vojske Srbije i istakao da je država svesna u kojoj meri može da se osloni na njihovo angažovanje.

"I zato budite uvereni da napori koji se ulažu u modernizaciju srpskog vojnog vazduhoplovstva ni u narednom periodu neće posustati", naveo je Vučić u čestitki.

Prema njegovim rečima, koristeći bogato iskustvo i znanje, pokazujući visok stepen profesionalizma, te jedinice uspevaju da bez izuzetka odgovore na sve izazove sa kojima se susreću.

"Siguran da ćete i ubuduće uspešno izvršavati namenske zadatke i doprinositi izgradnji i razvoju kako vaših jedinica, tako i afirmaciji vazduhoplovstva Vojske Srbije u celini, u čemu imate bezrezervnu podršku države, čestitam vam jubilarnu godišnjicu", dodao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da se Dan vida RV i PVO obeležava 24. decembra, na dan kada je pre 110 godina na osnovu Odluke srpskog Vojnog ministarstva i Glavnog Generalštaba, vojvoda Radomir Putnik doneo rešenje o formiranju Vazduhoplovne komande sa sedištem u Nišu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o krizi na Kosovu i šta je Srbiji činiti
1

Odluke u interesu naroda

20.12.2022. 22:40

Vučić o krizi na Kosovu i šta je Srbiji činiti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je po pitanju krize na severu Kosova, da će kao vrhovni komandant Vojske Srbije donositi odluke u skladu sa interesima svog naroda.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve