Vesti
11.01.2023. 14:01
Beta

Predsednik Srbije

Vučić o odlasku svog sina Danila u RS

1
Izvor: Beta/AP / Darko Vojinovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da su mediji lagali da je njegov sin Danilo bio u zvaničnoj delegaciji na proslavi Dana Republike Srpske, a da je obaveštavanje nadležnih da će u drugoj državi boraviti neki član porodice predsednika susedne države uobičajeno.

Vučić je istakao da je najava da će Danilo Vučić boraviti u Bosni i Hercegovini od 8. do 11. januara bila znak poverenja, a da su službe BiH postupile neprofesionalno i dostavile medijima dokument s imenima i podacima članova obezbedjenja njegovog sina.

Novinarima je pokazao dokumenta slične sadržine koje je nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić slao kada su putovali članovi njegove porodice.
 

"Nisam shvatio šta je bila greška sa Danilom. U čemu je problem? Jel' učinio neko krivično delo,  on je osmi put za redom otišao na prosalvu dana RS, a sve ovo i još dokumenata pokazaću u ponedeljak u (emisiji tv Hepi) Ćirilici", rekao  je predsednik Srbije najavljujući svoje gostovanje.
 

Na napise hrvatskih novina da se Danilo Vučić druži sa ratnim zločincima i mafijašima, Vučić je rekao da bi mogao da kaže "da se njegov sin ne druži ni sa kim iz hrvatskog rukovodstva", ali da to neće reći.

Upitan da prokomentariše reakciju nemačke policije koja je danas rasterala aktiviste koji su protestovali protiv rudnika lignita u toj zemlji, rekao je: 

"Tražićemo od njih savet kako to ide demokratski da se rešava kad neko blokira auto put ili sprečava rad rudnika pa da 80 posto tih demokratskih metoda da primenjujemo i onda da nas pohvale". "Nećemo 100 posto jer nećemo da bijemo građane", rekao je Vučić prilikom obilaska radova na auto putu Miloš Veliki.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: "Sad trčim trku sa sobom"
Aleksandar Vučić 8.1.2023

Ponovio izjavu

08.01.2023. 11:46

Vučić: "Sad trčim trku sa sobom"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da ne planira izmene Ustava kako bi dobio još jedan predsednički mandat.
Close
Vremenska prognoza
shower rain
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve