Vesti
27.04.2023. 20:30
Beta

Telefonski razgovor

Šta je savetnik Stejt departmenta poručio Vučiću

1
Izvor: EPA-EFE/STR

Specijalni savetnik Stejt departmenta SAD, Derek Šole, objavio je da je telefonom razgovarao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je potrebno hitno formirati Zajednicu srpskih opština na Kosovu.

Šole je na Twitteru napisao da je to bio "suštinski i pozitivan" razgovor i da su se dogovorili o "nastavku jačanja srpsko-američkog partnerstva".

"Dogovorili smo se da nastavimo da jačamo američko-srpsko partnerstvo i zajednički fokus na napredak u dijalogu, posebno imajući u vidu hitno potrebno formiranje ZSO", napisao je američki zvaničnik.

Šole je dodao da očekuje da će biti konstruktivan sastanak na najvišem nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, u Briselu 2. maja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poseta Dereka Šolea Srbiji - između redova
1

I bi Šole...

20.01.2023. 17:10

Poseta Dereka Šolea Srbiji - između redova

"Zanimljivost ove posete i budućih nije vezana toliko za Srbiju, koliko za Kurtija jer na Zapadu sve više shvataju da je Kurti pravi problem koji sprečava produktivan dijalog. Zato se nadam da će ova poseta i druge koje slede doprineti da se efikasno izbore sa tim problemom", odgovorio je Vilijam Montgomeri, bivši ambasador, na pitanje Tanjuga kako vidi posetu Dereka Šolea Beogradu i Prištini.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve