Vesti
06.12.2019. 14:49
Tanjug

"DOGOVOR NI NA VIDIKU": Lutovac se sastao sa omladinom DS

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac sastao se sa predstavnicima Demokratske omladine, koja je tokom prethodnih dana, kako je ta stranka navela, "iskazala razmimoilaženje u stavovima oko izbornog kongresa" i odluke o raspuštanju omladine.

U saopštenju DS navodi se da se Lutovac na odvojenim sastancima sastao sa "obe grupe Demokratske omladine", a da je nakon sastanaka rekao da je zbog interesovanja javnosti spreman da sa posebnom pažnjom razmotri sve činjenice u vezi sa sporom dve grupe omladine.

Pročitajte još: Kako je propao rokenrol i Demokratska stranka

"Nakon razgovora sa obe grupe omladinaca, pozvaću ugledne pravnike, kao što su Dragor Hiber i advokat Predrag Zagorčić, koji će utvrditi sve činjenice u vezi sa izbornim kongresom omladine", rekao je Lutovac i istakao da veruje da je to pravi način da se u okviru stranačkih organa "suprotstave oprečni stavovi" i da se "u zajedničkom dijalogu dođe do prihvatljivog rešenja".

"Apelujem na stranačke kolege da se ubuduće svi suzdržimo da u javnosti komentarišemo unutarstranačka dešavanja, i da se okrenemo oštroj i beskompromisnoj opozicionoj borbi za prava građana i građanki. Pozivam sve da se sutra vidimo na protestu u Valjevu i iskažemo solidarnost sa Aleksandrom Obradovićem", zaključio je on.
Podsetimo, izvršni odbor DS doneo je u subotu odluku o raspuštanju Gradskog odbora Beograd "zbog neaktivnosti" i Demokratske omladine čiji predstavnici, kako su obrazložili, "prilikom organizacije izbornog kongresa nisu delovali u skladu sa demokratskim procedurama kojih se Demokratska stranka beskompromisno drži od svog osnivanja".
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve