Vesti
20.05.2019. 12:36
Srna

Đurić: Srpska lista ostvarila još bolji rezultat nego 2017.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srpski kandidati u sve četiri opštine na severu Kosova ostvarili su ubedljivu pobedu na vanrednim izborima za gradonačelnike, rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je istakao da je Srpska lista u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku ostvarila veći i bolji rezultat nego 2017. godine i u apsolutnim brojevima i pojedinačno, kao politička organizacija Srba na Kosovu i Metohiji.

On je istakao da je ovo velika pobeda Srba na Kosovu i Metohiji, veliki uspeh u borbi za jedinstvo sa državom Srbijom i u borbi za jedinstvo same države.

"Naši sunarodnici na Kosovu i Metohiji svojim glasovima sačuvali su ognjišta, pokazali su odgovornost prema državi Srbiji i beskrajnu ljubav i spremnost da se i u nemogućim uslovima prepoznaju šta je odgovorna i ozbiljna politika koju su danas podržali", naveo je Đurić.

Prema njegovim rečima, ovo je propast i neuspeh onih koji su pozivali na bojkot ovih izbora, nekih neodgovornih činilaca u Srbiji i propast nastojanja Prištine da kandidujući Albance u sredinama u kojima preko 90 odsto građana čine Srbi, preuzmu kontrolu nad severom.

"Večeras se kao retko kad potvrdila poslovica da 'samo sloga Srbina spasava'", naveo je Đurić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve