Vesti
30.01.2022. 22:40
Tanjug

Ministarstvo prosvete

Evo do kada traje podnošenje zahteva za upis prvaka

škola, đaci
Izvor: Shutterstock

Podnošenje zahteva za upis u prvi razred osnovne škole van područja škole traje do 1. februara, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu prosvete.

U slučaju da roditelj, odnosno staratelj, želi da upiše dete u školu kojoj dete po prebivalištu ne pripada, on podnosi zahtev izabranoj školi najkasnije do 1. februara tekuće kalendarske godine u kojoj se vrši upis, navodi Ministarstvo.

Škola je dužna da obavesti roditelja o odluci po njegovom zahtevu za upis deteta van područja škole do 30. aprila tekuće kalendarske godine u kojoj se vrši upis, nakon sagledavanja raspoloživih kapaciteta, a u skladu sa prostornim, kadrovskim i finansijskim mogućnostima škole.

U prvi razred osnovne škole upisuje se svako dete koje do početka školske godine ima najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina.

Vreme u koje škole vrše upis dece u prvi razred nije utvrđeno propisima, ali je period od početka aprila do kraja maja svake godine u školskoj praksi tradicionalno namenjen upisu dece u prvi razred.

Škola je dužna da upiše svako dete sa područja škole. Međutim, škola može da upiše i dete sa područja druge škole, na zahtev roditelja, odnosno drugog zakonskog zastupnika deteta, u skladu sa mogućnostima škole.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta đaci misle o kombinovanoj nastavi
učionica, škola

Beograd

25.01.2022. 23:15

Šta đaci misle o kombinovanoj nastavi

Za Matematičku gimnaziju u Beogradu trenutno je najsloženija situacija od početka epidemije, jer je zaraženo više od 10 učenika i šestoro zaposlenih, a kombinovani model nastave veliki je izazov i za nastavni kadar i za đake, koji kažu da je teži rad od kuće.

Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
09.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve