Vesti
12.01.2023. 12:10
Beta

Specijalni izaslanik SAD

Eskobar: "ZSO je obaveza Kosova i od toga nema odustajanja"

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da je Zajednica srpskih opština pravna obaveza Kosova i da ono ne može da izbegne tu odgovornost.

"ZSO je međunarodna pravna obaveza Kosovoa, Srbije i Evropske unije (EU) koja je vodila proces, a mi smo se opredelili da to podržimo. Dakle, stranka ili pojedinac ne mogu da pobegnu od te odgovornosti", izjavio je Eskobar za prištinske medije, prenosi Kosovo onlajn. 

Eskobar je dodao da je čuo vrlo konstruktivne predloge civilnog društva, multietničke grupe koja želi da se ZSO formira, kao i istraživačkih organizacija koje su predložile kako ZSO može da funkcioniše, a da ne ugrožava funkcionalnost Kosova ili Ustav i zakone. 

"To su partneri koje ću početi da tražim da nam pomognu da dođemo do nekih ideja i demistifikujemo i ublažimo neke od strahova koje ljudi mogu da imaju u vezi s implementacijom tog sporazuma", rekao je Eskobar.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dačić o ulasku Kosova u Savet Evrope
Ivica Dačić

"Pogoršanje odnosa"

11.01.2023. 20:45

Dačić o ulasku Kosova u Savet Evrope

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da bi odnosi Srbije sa Savetom Evrope mogli da se pogoršaju ako ta organizacija primi Kosovo u članstvo i da Beograd možda neće učestvovati na samitu šefova vlada koji priprema predsedavajući Island.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve