Vesti
21.06.2023. 14:32
Beta

Ministar tvrdi

Gašić: "Mi tačno znamo ko je ubica Olivera Ivanovića"

gašić, ATA, 21. 6. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / A.K.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je da srpske vlasti "tačno znaju" ko je ubio srpskog političara iz Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića.

"Mi tačno znamo ko je ubica", rekao je Gašić obraćajući se na posebnoj sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o njegovoj smeni na zahtev opozicije.

Rekao je da ga je tog čoveka srpska policija tražila od nemačkih organa "pod čijom je zaštitom".

"Imamo snimak sa aerodroma u Tirani, imamo slike iz Prištine, imamo slike kada je ulazio u stan", rekao je Gašić.

On je rekao da je "slučaj rešen na način kako to profesionalci rade", ali i da nisu dobili satelitske snimke sa mesta događaja koje su tražili od međunarodnih partnera, uz obrazloženje "da je bila magla".

Govoreći o slučaju "Krušik", Gašić je rekao da je u pitanju "industrijska špijunaža", a da to nije slučaj uzbunjivača.  "Nama su industrijskom špijunažom izašli podaci iz Krušika, ali zloupotreba na štetu Krušika i države nema", rekao je Gašić i dodao da je uzbunjivač Aleksandar Obradović uhapšen zbog dokazane industrijske špijunaže, a sve u korist namenske industrije Bugarske.

Gašić je o slučaju udesa na naplatnoj rampi u Doljevcu u kome učestvovalo vozilo "Koridora Srbije", a u kome je stradala Stanika Gligorijević, rekao je da su dostupni "dva minuta" snimka tog događaja, kao i da je u pitanju originalan snimak.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ubice Olivera Ivanovića nisu Srbi"
oliver ivanović, 16. 1. 2023.

Ana Brnabić

16.01.2023. 12:43

"Ubice Olivera Ivanovića nisu Srbi"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je, povodom obeležavanja pet godina od ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" (SDP), Olivera Ivanovića, da država nema novih informacija o tome ko je ubica ali da se njoj čini da to nisu uradili ljudi srpske nacionalnosti, jer bi u suprotnom do sada već bili privedeni.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
14.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve