Vesti
04.05.2022. 11:31
Beta

Dobro je.

Gradska toplana Zrenjanin ipak radi

Toplana
Izvor: Shutterstock

Gradska toplana Zrenjanin obavestila je kupce da je od srede ujutru, prema usmenom obaveštenju iz JP "EPS Snabdevanje", stigla informacija da neće doći do prekida u isporuci električne energije, pa rad nastavlja normalno.

Pre nekoliko dana Gradska toplana saopštila je da je u poslovnom problemu i da će 4. maja ostati bez struje jer prestaje rezervno snabdevanje na kome je bila dva meseca.

Ukazali su da im je 1. marta isticao ugovor, koji su prethodne godine potpisali sa EPS Snabdevanjem, a da su 1. februara pokrenuli postupak nabavke električne energije i da su dobili ponudu koja je bila tri puta veća od one koju je preduzeće dobilo 2021. godine.

Ponuda iz 2021. iznosila je 26 miliona, dok je ovogodišnja iznosila 77 miliona bez poreza na dodatu vrednost (PDV) i budući da tplana nije imala dovoljno sredstava koja su planirana za tu nabavku prešla je na rezervno snabdevanje, koje zakonski ne može trajati duže od dva meseca i to znači da će ostati bez struje, koja je od vitalnog značaja za rad.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zrenjanin dao primer drugima: Prikupljanje e-otpada
E-otpad

Pilot akcija

09.03.2022. 11:50

Zrenjanin dao primer drugima: Prikupljanje e-otpada

U Zrenjaninu je počela pilot akcija prikupljanja elektronskog i električnog otpada i zahvaljujući podršci Gradske uprave, u vrlo kratkom roku prikupljeno je gotovo dve tone takvog otpada.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve