Vesti
05.04.2021. 19:05
R. E. / Kosovo online

HARADINAJ: Osmani je predsednica Aljbina Kurtija

w_53758401.jpg
Izvor: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je izbor Vjose Osmani za predsednika pokazao da je Kosovo ušlo u jednopartijski sistem, prenosi Gazeta Ekspres.

Istakao je da način na koji je opozicija obezbedila kvorum za izbor predsednika dokazuje da Kosovo ne očekuju bolji dani, prenosi Kosovo online.

Govoreći o poslanicima iz opozicije koji su se oglušili o odluku da ne podrže Osmani, među kojima je i poslanica ABK Aljbena Rešitaj, Haradinaj je rekao da su pogazili volju građana koji su glasali za njih na izborima održanim 14. februara.

"Juče je potvrđeno da novim pobednicima na izborima nedostaje hrabrosti da se ponašaju onako kako demokratija nalaže. Takođe, pokazali su se dobrim u  kupovini glasova. To ne služi na čast ni Kosovu ni demokratiji. Dakle, predsednik je izabran kupljenim glasovima poslanika koji su zbog koristi, pogazili volju svojih glasača", rekao je Haradinaj za Kosova Pres.

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Naglasio je da je Kosovo ušlo u jednopartijski sistem, jer je premijer Aljbin Kurti stoji iz svake visoke funkcije.

"Sve je to pokazatelj da Kosovo ne očekuju bolji dani, koji su obećani, jer imamo posla sa prevarom i sistemom koji pripada jednoj stranci. Predsednik, premijer, predsednik parlamenta, predsednik stranke je Aljbin Kurti, na neki način se vraćamo jednopartijskom sistemu", zaključio je Haradinaj.

Dodao je da nije čestitao Osmani jer je njenim izborom stvorena apsolutna vlast.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve