Vesti
15.03.2024. 20:05
R.E.

Konačno

Obnavlja se Hitna pomoć, prvi put od 1957! (FOTO)

hitna pomoc
Izvor: Beoinfo

Zavod za urgentnu medicinu Beograd (Hitna pomoć) biće rekonstruisan u naredne dve godine zahvaljujući projektu koji finansiraju EU i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Tim povodom su Hitnu pomoć obišli šef Delegacije i ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre, direktor EBRD-a za region Zapadnog Balkana Mateo Kolanđeli, ministarka zdravlja Danica Grujičić, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović i predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Emanuele Žiofre je rekao da postoje institucije koje želimo da izbegnemo, kao što su bolnice ili vatrogasci, ali kada nam zatrebaju, potrebno nam je da budu u dobrom stanju.

Podsetio je da je ovaj Zavod za urgentnu medicinu nadležan za 1,6 miliona Beograđana i naveo da je zato od izuzetne važnosti da bude u odličnom stanju.

Zahvalio se EBRD-u na povoljnom zajmu i podsetio je da objekat Hitne pomoći nije obnovljen od 1957. godine.

"Ovim projektom ćemo ga učiniti modernijim, obezbedićemo svima koji ovde rade bolje uslove. A paralelno sa time radićemo na podizanju energetske efikasnosti celog objekta, jer nakon rekonstrukcije predviđa se ušteda električne energiju od 50 odsto i emisije CO2 za 30 odsto", poručio je Žiofre.

Najavio je i sličnu rekonstrukciju VMA i podsetio da je do sada EU donirala Srbiji za energetski sektor milijardu evra. Kada je zdravstveni sektor u pitanju, Žiofre je rekao da će EU raditi sa Srbiji na podizanju nivoa laboratorija u Institutu "Batut", kao i na izgradnju dečje bolnice Tiršova 2. 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve