Vesti
16.10.2020. 15:10
Tanjug

"Ima fakulteta koji ne mogu da izdrže smanjenje školarine od 30 odsto"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da nije primio 3.000 mejlova sa zahtevom za sastanak od grupe studenata koja traži smanjenje školarina od 30 odsto i istakao da nema ništa protiv sastanka, kao i da se dva puta sedmično sastaje sa predstavnicima KONUS-a i SKONUS-a.

Šarčević je odgovarajući na pitanje poručio toj grupi studenata da razgovara sa svojim kolegama na fakultetima i kroz SKONUS pokušaju da reše taj problem, podsećajući da to nije u nadležnosti Ministarstva, već da Ministarstvo može samo da da preporuku.

Prema njegovim rečima, kroz intenzivnu saradnju Ministarstva i SKONUS-a, rešavaju se svi problemi.

"Ne vidim razlog da ta grupa studenata ne može svoje probleme da iznese i reši preko SKONUS-a. Ima 250.000 studenata, a ja komuniciram sa 95 odsto njih", rekao je.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Kada je u pitanju smanjenje školarine od 30 odsto, kako kaže Šarčević, taj zahtev je neprimeren jer postoje fakulteti koji to ne mogu da ispune.

"Uspeli smo da se broj za budžet održi bez obzira na 48 poena. Predlažem tim studentima da se jave svojim kolegama na fakultetima i probaju tamo da reše problem jer neki fakulteti mogu 10 odsto, neki 15, a neki 20 odsto da smanje školarinu. Takođe, može se smanjenje organizovati i za grupu koja je siromašna", naveo je Šarčević.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve