Vesti
01.09.2023. 19:40
Beta

Ugrožena bezbednost

Advokat: Inspektor Milenković od nadležnih traži fizičku zaštitu

1
Izvor: ATAIMAGES / A. K.

Advokatska kancelarija Tomanović je saopštila da je posle smene inspektora Slobodana Milenkovića pojačan nivo ugroženosti njegovog života, i da traži od nadležnih da mu hitno dodele fizičku zaštitu.

Ta kancelarija, koja zastupa inspektore Milenkovića i Dušana Mitića u slučaju Jovanjica je ranije saopštila da je kabinet ministra unutrašnjih poslova smenio Milenkovića sa mesta načelnika Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga, a Mitića sa mesta šefa operative ovog odeljenja.

Kancelarija je danas navela da je Milenković tražio fizičku zaštitu "posle prijema informacije iz profesionalnog i kredibilnog izvora", te da će obavestiti nadležne o imenima šefova jednog narko klana koji su prihvatili realizaciju njegove likvidacije i o imenima potencijalnih realizatora", prenela je televizija N1.

Dostaviće i fotografije lica, "za koje se sumnja da pripada državnim strukturama dok snima pojedine objekte koji su ocenjeni kao pogodni za zlo koje mu spremaju".

"Obavestitće nadležne i o lokacijama na kojima je uočena intenzivnija pratnja i snimanje uz uverenje da je isti je plan namenjen i Mitiću", piše u saopštenju.

Kako se navodi, Milenković i Mitić se neće obeshrabriti, jer su se "opredelili za pravnu kulturu i zakon a ne za političke, državne i finansijske moćnike i njihovu kulturu nasilja i kult manipulacija".

"Svojim postupanjem šalju jasnu poruku da zakletva koju su dali građanima Srbije nije samo forma, te da još uvek ima smisla biti pošten, profesionalan i hrabar", dodaje se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve