Vesti
11.07.2023. 12:54
Tanjug

Muka za 180.000 putnika

Britanska avio-kompanija IziDžet ukinula dva odsto svojih letnjih letova

1
Izvor: Shutterstock/Nieuwland Photography

Ova odluka će uticati na 180.000 putnika, prenosi Rojters

Britanska avio-kompanija IziDžet (EasyJet) saopštila je  da je ukinula dva odsto svojih letnjih letova zbog zabrinutosti za funkcionisanje avio-saobraćaja tokom letnje sezone praznika i putovanja.

IziDžet je saopštio da ima dovoljno pilota i posade, ali da je zbog problema u avio-saobraćaju prinuđena da otkaže 1.700 letova, od ukupno 90.000 letova, koliko je bilo predviđeno za ostatak jula i avgust.

Avio-kompanija će uglavnom otkazati letove iz svoje najveće baze na londonskom aerodromu Getvik. U saopštenju se dodaje da je 95 odsto pogođenih putnika već premešteno na alternativne letove. IziDžet, najveća aviokompanija u Velikoj Britaniji po broju putnika, dodala je da su ove promene neophodne da bi se izbegla otkazivanja letova u poslednjem trenutku koja bi bila skuplja i izazvala više neprijatnosti za putnike.

Evropski vazdušni prostor smanjen je zbog rata u Ukrajini, a poseban problem su kadrovske promene i nedostatak osoblja u nekim oblastima avio-saobraćaja kao što je kontrola letenja, dodaje britanska agencija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Avio kompanije sve češće iznajmljuju avione sa posadom
Avion

ACMI ugovori

07.07.2023. 21:59

Avio kompanije sve češće iznajmljuju avione sa posadom

Renomirani švajcarski veb portal koji se bavi avijacijom ch-aviation.com sproveo je nedavno analizu o kratkotrajnom iznajmljivanju aviona zajedno sa posadama (ACMI) i ugovorima koje avio kompanije tim povodom međusobno potpisuju, u želji da javnosti pruži jasniju sliku o aktuelnim trendovima i načinima poslovanja globalne avio industrije. Za potrebe izveštaja korišćeni su podaci kompanije "Spire Global".
Close
Vremenska prognoza
shower rain
12°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve