Vesti
09.05.2019. 15:55
Beta

Jeremić: Opozicija ne sme prećutno da podrži Vučićevo rešenje za Kosovo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da opozicija nipošto ne sme da padne u iskušenje da prećutno podrži predsednika Aleksandara Vučića i SNS u njegovoj nameri da "veleizdajom" razreši težak kosovski problem, nadajući se da će ga stranci potom "pustiti niz vodu".

"Ako dozvolimo Vučiću da potpiše akt veleizdaje, on će se boriti da ostane na vlasti do kraja života. Ponašaće se kao Milo Djukanović, njegov politički brat blizanac u Crnoj Gori, produbljujući veze sa organizovanim kriminalom i rasprodajući jedan po jedan istorijski i državni interes, nezavisno od volje naroda", rekao je Jeremić u Petrovcu na Mlavi.

"Nipošto se ne sme pasti ni u iskušenje da se, kao što su to naprednjaci učinili 2012. kada su dolazili na vlast, obeća da će stvar na KiM biti završena na način suprotan interesima Srbije. Sađenje tikve sa đavolom uvek dođe na naplatu, kao što Vučiću stiže sada", rekao je Jeremić, prilikom osnivanja opštinskog odbora.
On je naveo  da "razgraničenje" znači podelu Kosova po kojoj bi Srbiji pripalo nekoliko procenata teritorije pokrajine na severu, a kosovski Albanci bi zauzvrat dobili deo južne Srbije.

"Posledica potpisivanja takvog sporazuma i omogućavanje Prištini članstva u Ujedinjenim nacijama bila bi da se tokom naredne decenije otvore nova teritorijalna pitanja i to više ne bi bilo moguće kontrolisati", rekao je Jeremić.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Petrovac na Mlavi izabran je master inženjer elektrotehnike Ivan Stevanović, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve