Vesti
23.12.2019. 15:23
Tanjug

"KAD JE FRKA - VUČIĆ": Odgovor vrha SNS na Dačićev predlog o zajedničkoj listi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Potpredsednici SNS odgovorili su lideru SPS Ivici Dačiću koji je rekao da bi socijalisti i naprednjaci trebalo da budu na istoj listi za izbore.

U odvojenim izjavama za medije, Zorana Mihajlović i Milenko Jovanov su kazali da nisu iznenađeni, ali i dodaju da nema razloga za žurbu i nervozu.

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović kaže da nije iznenađena izjavom Dačića, jer, kako navodi, svako želi da bude na strani pobednika.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

"Mnogo je lakše i jeftinije Dačiću da na taj način očuva svoje pozicije i pozicije drugova iz SPS, nego da sami izađu na izbore. Da parafraziram jedan raniji izborni slogan: kad je frka - Vučić", rekla je Mihajlović za "Blic".

Prema njenim rečima, nije naročito iznenađenje što je ovakav potez Dačića došao odmah nakon izjave Aleksandra Vučića da je Srbiji potrebna široka narodna koalicija.

"Naravno da bi za SNS bilo najbolje da izađe sam kako bismo svi videli status i snage drugih stranaka koje su oslonjene na našu stranku. Ali bez obzira na poteze iz interesa svih drugih, Vučić i SNS će uvek raditi ono što je u najboljem interesu Srbije i njenih građana, a ne naše stranke", podvukla je Mihajlovićeva.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže za Novosti da ne zna šta je bio motiv lidera SPS Ivice Dačića da se povede priča o zajedničkom izlasku na izbore SNS i SPS.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Jovanov je podsetio da će naprednjaci 29. decembra na sednici Glavnog odbora razmotriti i dogovoriti se u kakvoj će koaliciji izaći pred birače.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Oksana Skendžić

"Previše smo odgovorni da bismo na ponudu odgovarali i o njima razgovarali preko medija. Nema razloga za žurbu i nervozu. Videćemo 29. šta se sve nalazi na stolu i potom ćemo obavestiti gradjane o našoj odluci", zaključio je Jovanov.

Sa druge strane, predsednik SPS-a Ivica Dačić, odgovorio je potpredsednici SNS-a Zorani Mihajlović u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

"Nisam ja ni predložio koaliciju sa Zoranom, nego sa Vučićem i samo ću sa njim o tome da razgovaram. Kada ona bude imala svoju listu, može da mi ovako odgovara", naveo je Dačić u pisanoj izjavi za Tanjug.

On je istakao da nije predložio koaliciju zbog straha od rezultata, jer je lista SPS-JS bila druga na prošlim izborima, već je to predložio zbog jedinstva državne politike, što je i sam Vučić pre neki dan rekao, pozivajuci na stvaranje siroke narodne koalicije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
15.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve