Vesti
30.08.2023. 08:48
R.E.

Povratak u klupe

Kako će izgledati prvi školski dan ovog septembra

škola, đaci, nastava
Izvor: Shutterstock / Oksana Kuzmina

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je sugestija tog ministarstva da 1. septembar, kad počinje nova školska godina, "bude dan dijaloga nastavnika i učenika, ne samo o školskim programima već i o emocijama, vrednostima, ljudskoj toplini, uvažavanju, budućnosti".

 

Ona je, u intervjuu za "Večernje novosti", rekla da će parlament tokom jesenjeg zasedanja usvojiti izmene nekoliko prosvetnih zakona čiji je "cilj jačanje vaspitne funkcije škola, kao i realizacija ranije utvrđenog seta mera za bolju prevenciju i efikasnije reagovanje i postupanje u slučajevima nasilja u školama".

"Izmedju ostalog, ove zakonske izmene omogućiće da od drugog razreda osnovne škole ocena iz vladanja učenika uđe u prosek ocena na polugodištu i kraju godine, smanjenje broja učenika u odeljenju na maksimalno 28 i mogućnost udaljavanja učenika sa nastave u trajanju od minimum pet dana u slučaju teže povrede obaveza učenika", navela je Đukić Dejanović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Bezbednost dece prioritet u predstojećoj školskoj godini"
đaci, škola

Ministarka prosvete

24.08.2023. 10:13

"Bezbednost dece prioritet u predstojećoj školskoj godini"

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je kazala da će vaspitno - obrazovni rad u predstojećoj školskoj godini biti prožet obavezom svih da bude osigurana bezbednost dece.
Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve