Vesti
28.02.2022. 15:10
Tanjug

"Oko Vidovdana"

Klinički centar u Kragujevcu uskoro u novom ruhu

KC Kragujevac
Izvor: Shutterstock

Rekonstrukcija i izgradnja Kliničkog centra u Kragujevcu trebalo bi da počne oko Vidovdana, najavio je u ponedeljak predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

To će, kaže, uz druge infrastruktrune projekte, doprineti potpuno novoj slici Kragujevca, a projekat obnove i izrgadnje Kliničnog centra vredeće možda čak i više nego KC Niš, u koji je uloženo 55 miliona evra.

"Računajte da negde oko Vidovdana krećemo u izgradnju i rekonstrukciju Kliničkog centra Kragujevac. Već smo krenuli u obnovu i izgradnju KC Vojvodine, uradili KC u Nišu, sada krećemo i u Kragujevcu. To će biti potpuno druga priča, drugačija slika Kragujevca", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Kako je rekao, kada se uradi "Čika Dača", obilaznica, projekat gradske toplane, uz Klinički centar, oslobodiće se sve centralne gradske ulice, a građanima obezbediti najbolja sekundarna i tercijarna zdravstvena zaštita u njihovom gradu, u Šumadiji.

"U to ćemo uložiti mnogo novca, više nego u Niš", rekao je Vučić i ispričao da su ga tako "prevarili" i za KCS u Beogradu, rekavši mu cenu od 130-140 miliona evra, koliko su, ispostavilo se, koštali samo građevinski radovi, a onda je još 120 miliona evra uloženo u opremu.

"Ali, došla nam je oprema kao iz vasionskog broda u KCS. Izgurali smo to i napravili nešto dobro, ne samo spomenik za budućnost, već nešto što će biti od koristi za sve građane. Tako ćemo uskoro uraditi i u Kragujevcu", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

“Škoda” izabrala Kragujevac
Škoda

Gradonačelnik najavio

16.10.2021. 11:17

“Škoda” izabrala Kragujevac

Do kraja godine očekujemo dolazak "Škode" u Kragujevac, što je sada već sasvim izvesno, najavio je gradonačelnik Nikola Dašić, a objavljeno je na sajtu Grada Kragujevac.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve