Vesti
07.02.2022. 09:34
R.E.

Maja Gojković

Koliko će koštati i kada počinju radovi na staroj zgaradi železničke stanice

Železnička stanica
Izvor: Shutterstock

Krajem aprila biće završena projektna dokumentacija i idejno rešenje za rekonstrukciju zgrade stare glavne železničke stanice u Beogradu kako bi postala zgrada Istorijskog muzeja Srbije, rekla je ministarka kulture Maja Gojković.

Gostujući na TV Pink ona je najavila da će radovi na rekonstrukciji biti započeti u julu, te da će biti završeni najkasnije do novembra 2023. godine.

Od 4,1 hiljade kvadratnih metara prostor za postavku muzeja biće oko 2,8 hiljada metara kvadratnih, rekla je ona.

Kako je navela ukupna investicija je procenjanja na 13,5 do 15 miliona evra, a replike za buduću postavku, krune, odeća, i drugi predmeti već su u izradi, rekla je ona.

Ona je navela da je ta zgrada kulturno nasleđe, te da je svetski trend da se u takvim objektima otvaraju muzeji i objekti kulture.

Gojković je kao skandalozne ocenila ideje da se ta zgrada vrati u funkciju železničke stanice, kao i ideju da se spomenik Stefanu Nemanji preseli sa Savskog trga.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Važno: Železnička stanica Topčider prestaje da radi
Šine

Ako planirate putovanje

30.09.2021. 11:38

Važno: Železnička stanica Topčider prestaje da radi

Od petak 1. oktobra prestaje sa radom železnička stanica Topčider, a polasci i dolasci vozova za prevoz putnika u međunarodnom i unutrašnjem saobraćaju iz stanice Topčider, izmeštaju u stanicu Beograd Centar (Prokop), saopštila je kompanija "Srbija Voz" .
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve