Vesti
11.06.2021. 07:15
R.E.

Novi broj Ekspresa

Košarka pre i posle Jokića; SPC i Kosovo; Bora Čorba o starim gresima...

naslovna strana Ekspresa
Izvor: Ekspres

U novom broju Ekspresa, koji je na kioscima od 11.6.2021. godine, pročitajte:

Intervju Bora Đorđević: Treba se boriti, makar i uzalud 

"Kada pogledaš kakve se sve gluposti danas proturaju kao vrednost, bar da se pobuniš, jer nećeš moći mirno da spavaš. Ovako, ako se pobuniš, savest će ti biti mirna", rekao je Đorđević u razgovoru za "Ekspres".

*
*

Bora Đorđević vizual
Izvor: Ekspres

"Oni meni još uvek zameraju neke stare grehe, ali manje-više izvinjavali su se milion puta i zaista nije lepo prišivati etiketu celom jednom narodu. Ja njima ništa ne zameram. Oni su zaista vrlo vaspitan i fin narod."

*
*

"Bunio sam se generalno protiv nepravde, bunim se i dan-danas protiv nepravde i protiv gluposti. Pogledaj, molim te: napravi grupa vodećih intelektualaca peticiju protiv zakona o rodnoj ravnopravnosti. Srpska pravoslavna crkva se izjasni protiv, ali ne vredi – pas laje, karavan prolazi."

Nekrolog za bivšu moć

Presuda generalu Mladiću u Hagu nije bila u prvom planu, to je zapravo pokušaj da se prikrije i potre učešće Amerike, Engleske i Nemačke u razbijanju SFRJ i markiranje Srba kao glavnih krivaca za sve.

*
*

Ratko Mladić vizual
Izvor: Ekspres

̈Priska Matimba Mijambe, član petočlanog Žalbenog veća, glasala je protiv ovakve presude Mladiću, a u svom izdvojenom mišljenju kaže da ne postoji nijedan čvrst dokaz da je Mladić naredio ubistva u Srebrenici.

Diploma(n)tija

U Grčkoj pravoslavnoj crkvi Srbija bi mogla da ima najvećeg institucionalnog saveznika u nastojanjima da se spreči eventualno grčko priznanje kosovske nezavisnosti. Može li SPC u tom poslu da pomogne?

*
*

SPC vizual
Izvor: Ekspres

"Nadam se da bi Porfirije, kao vrsni diplomata, tu nešto mogao da učini. Uostalom, i svi naši episkopi su školovani u Grčkoj, ali to se onda sve svodi na lične kontakte, koji su naravno u politici i diplomatiji veoma važni“, kaže za „Ekspres“ Dušan Proroković

*
*

"Plašim se da SPC malo može da doprinese u ovom slučaju svojim kontaktima sa Grčkom crkvom. Ne znam koliki je njen stvarni uticaj“, kaže Draško Đenović

Košarka pre i posle DŽokera

Vest da je osvojio najprestižniju nagradu, da je MVP sezone, srpskog centra je zatekla u hotelu sa saigračima dan uoči druge utakmice polufinala Zapada sa Finiks Sansima. Uz osmeh na licu i nekoliko prigodnih reči, govor je završio rečenicom ,,sve vas volim“ posle čega su usledile ovacije saigrača apsolutnom geniju košarkaške igre.

*
*

Nikola Jokić vizual
Izvor: Ekspres

̈Majkl Malon: „Svi u NBA znaju ko je Nikola i šta donosi u igri. On je jedan od najzabavnijih igrača sa kojima možete da igrate. On je rastao s loptom u rukama kao bucmasti plej i zato danas tako suvereno njom vlada iako igra na poziciji centra"

*
*

̈Džastin Kubatko iz Odeljenja za statistiku NBA: „Nikola Jokić je u prvoj rundi NBA plej-ofa 2021. imao prosečno 33 poena po meču, 10,5 skokova, 52,8 odsto uspešnosti šuta za dva poena, 42,9 odsto kada se radi o trojkama, a 91,7 odsto kada je reč o penalima. Takođe, on je postao prvi igrač u NBA istoriji koji je u jednoj plej-of seriji imao bar 30 poena i 10 skokova, a da su mu šuterski proseci bili veći od 50/40/90"

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
12°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve