Vesti
22.03.2024. 13:19
Beta

Potvrđeno

Kosovo će na dnevnom redu Saveta Evrope biti 27. marta

savet-evrope-1.jpg

Savet Evrope (SE) potvrdio je da će 27. marta, na sastanku Odbora za politiku i demokratiju Parlamentarne skupštine, na dnevnom redu biti izveštaj o Kosovu.

 

Kako navodi prištinska agencija Telegrafi.com, u pisanoj izjavi Kancelarije za medije Saveta Evrope se navodi da će se o toj tački dnevnog reda na sednici Komiteta za politička pitanja raspravljati iduće nedelje.

"Nakon što ga Komisija odobri, nacrt mišljenja mora da bude razmatran i odobren od skupštine", saopšteno je iz Saveta Evrope.

Na dnevnom redu Odbora za politiku i demokratiju piše da je na redu statutarno mišljenje o aplikaciji za članstvo definisano u pismu od 12. maja 2022. godine upućenom generalnom sekretaru Saveta Evrope.

U međuvremenu, o procesu članstva Kosova u Savetu Evrope, pre nekoliko dana se oglasio premijer Aljbin Kurti, koji je saopštio da je Vlada Kosova dala zeleno svetlo Katastarskoj agenciji za sprovođenje odluke Ustavnog suda za imovinu manastira Dečane, čime je prema, kako je naveo, ispunjen i poslednji uslov za članstvo u SE.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve