Vesti
06.04.2024. 11:30
R.E.

Jelisejska palata

Vučić u ponedeljak kod Makrona, evo O ČEMU će pričati

vucic makron 06.04.2024.
Izvor: EPA/AFP POOL / LUDOVIC MARIN / POOL

Francuski dnevnik Figaro, u tekstu pod naslovom "Makron će primiti srpskog predsednika Aleksandra Vučića u Jelisejskoj palati u ponedeljak", piše da će francuski predsednik Emanuel Makron i Vučić u ponedeljak uveče u Jelisejskoj palati razgovarati o evropskim integracijama Srbije i odnosima Beograda i Prištine.

Pozivajući se na saopštenje Jelisejske palate, Figaro navodi da će Makron ovom prilikom "ponovo potvrditi svoju privrženost i punu podršku evropskim integracijama Srbije" i "da normalizacija odnosa sa tzv. Kosovom čini sastavni deo procesa pridruživanja EU".

U saopštenju se navodi da će Makron i Vučić razgovarati i o jačanju bilateralne saradnje u oblastima odbrane, energetike, inovacija i veštačke inteligencije.

Kako se dodaje, Vučić i Makron će u 20 časova održati zajedničku konferenciju za novinare, nakon čega će uslediti zajednička večera.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

O čemu su pričali Vučić i Šmit
Šmit, 1. 7. 2023.

Razne teme

04.04.2024. 19:55

O čemu su pričali Vučić i Šmit

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu posle sastanka sa visokim predstavnikom za BiH Kristijanom Šmitom (Christian Schmidt) da se Srbija zalaže za dobrosusedske ondose i da podržava Dejtonski sporazum.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve