Vesti
12.04.2019. 15:12
R.E./B92/Novosti/Foto Nemanja Jovanović

Matinović: "Branićemo skupštinu i volju građana do kraja, ali bez štrajka glađu"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio da poslanici SNS i njihovi koalicioni partneri ostaju u prostorijama Skupštine Srbije u znak protesta.

"Ostajemo ovde danas i sutra i posle toga. Ostajemo ovde do kraja da branimo Skupštinu i volju građana", kazao je Martinović i pozvao sve institucije države Srbije, bilo da ih vodi neko iz vladajuće koalicije, da rade sve kako bi svi građani Srbije radili i bili bezbedni.

Kako je rečeno na vanrednoj konferenciji za medije, oni su se na taj korak odlučili kako bi branili kao narodni poslanici Skupštinu, od onih koji pokušavaju nasiljem, fašizmom i divljaštvom i rušenjem da preuzmu vlast i promene izbornu volju građana".

"Fašizam nikada nije imao podršku niti masovan fašistički pokret i naš narod je ponosan na antifašističku tradiciju. Mi ćemo tu tradiciju braniti dokle god to bude trebalo, branićemo od onih koji su izgubili sve izbore od 2012. godine", rekao je on i dodao da neće biti štrajka glađu.

"Odluka je da u strajk glađu ne stupamo, dogovoreno je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem", rekao je Martinović i dodao:
"Ako u strajk glađu stupe opozicionari, i svi poslanici SNS će štrajkovati glađu. Naš štrajk glađu trajaće duže, garantujem vam."

Štrajk glađu je su najavili i ministar odbrane Aleksandar Vulin i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji su se na ovakav potez odlučili zbog, kako j erečeno nasilja opozicije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve