Vesti
19.09.2023. 20:50
R. E.

"PARTNER 2023"

Šta će biti predstavljeno na Sajmu naoružanja i vojne opreme

1
Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "PARTNER 2023" biće održan od 25. do 28. septembra na Beogradskom sajmu, u halama 1, 4 i 2A, kao i na otvorenom prostoru sajma.

Na sajmu "PARTNER 2023", tokom četiri sajamska dana, svoje proizvode predstaviće više od 150 domaćih i inostranih proizvođača. 

Sajam "PARTNER" najveći je i najznačajniji sajam naoružanja i vojne opreme u regionu i prilika je da se javnosti predstave dostignuća u oblasti istraživanja, razvoja i proizvodnje naoružanja i vojne opreme i odbrambenih tehnologija, kao i potencijali Republike Srbije.

Osim kompanija koje pripadaju grupaciji Odbrambena industrija Srbije, koje su uz javno preduzeće "Jugoimport-SDPR" osnova srpskih potencijala u oblasti naoružanja i vojne opreme, na predstojećoj sajamskoj manifestaciji pojaviće se i brojni proizvođači naoružanja i vojne opreme iz Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

1
Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Više od dve decenije, sajam "PARTNER" beleži stalni uzlazni trend po broju izlagača, prikazanih sredstava, poslovnih saradnika i posetilaca, kao i po publicitetu koji dobija u domaćim i inostranim medijima.

Od prethodnog sajma "PARTNER 2021" pa do sada Vojnotehnički institut i domaća odbrambena industrija Srbije razvili su 66 novih sredstava, od kojih 21 "nulte" serije koje su uspešno proizvedene.

Veći deo ovih sredstava biće izložen na predstojećem sajmu, pa će posetioci moći da vide novorazvijene artiljerijsko-raketne sisteme, sisteme PVO, modernizovana borbena vozila, nova oklopna vozila, vazduhoplove, besposadne vazduhoplovne i kopnene platforme, protivoklopne sisteme, telekomunikacione sisteme i sisteme upravljanja vatrom, vozila, kao i različite vrste vođenih i nevođenih raketa i širok dijapazon savremenog naoružanja i vojne opreme iz domaće proizvodnje, razvijenog ranijih godina.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zbog čega je otkazan Međunarodni sajam lova i ribolova
1

Novi Sad

29.08.2023. 12:45

Zbog čega je otkazan Međunarodni sajam lova i ribolova

Međunarodni sajam lova i ribolova, koji je trebalo da se održi od 27. septembra do 1. oktobra na Novosadskom sajmu, neće se održati, saopšteno je danas iz te kuće.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve