Vesti
08.01.2023. 18:59
Beta

Sud rešio

Mesec dana pritvora za ranjavanje srpskih dečaka kod Štrpca

Sud, sudija
Izvor: Shutterstock

Osnovni sud u Uroševcu odredio je pritvor do mesec dana Azemu Kurtaju, osumnjičenom da je iz vatrenog oružja ranio dvojicu srpskih dečaka u selu Gotovuša kod Štrpca, preneli su danas prištinski mediji.

Sud je u saopštenju naveo da je sudija za prethodni postupak Odeljenja za teška krivična dela ocenio da postoji sumnja da je Kurtaj "namerno pokušao da ubije Stefana (11) i Miloša (21) Stojanovića", piše Koha, a prenosi Kosovo-onlajn.

"Kada je svojim automobilom stigao na ulaz u selo, primetio je neke gradjane na kraju puta i da bi ih oterao, zatrubio je. Ne mogavši ​​dalje, zaustavio je auto i nakon verbalne svadje izvadio je revolver i dva puta pucao nanevši telesne povrede dečaku i mladiću. Oni su prvo upućeni u Dom zdravlja u Štrpcu, a potom u bolnicu u Gračanici", navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni je, kako se dodaje, koristio oružje sa dozvolom.

Advokat Azema Kurtaja je danas tokom sudskog saslušanja rekao da je njegov klijent na Miloša i Stefana "pucao u samoodbrani".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Još jedan srpski mladić napadnut na Kosovu, na Božić
napadnut mladić na kosovu, 7. 1. 2023.

Vraćao se sa liturgije

07.01.2023. 11:10

Još jedan srpski mladić napadnut na Kosovu, na Božić

Još jedan srpski mladić je, na Božić, napadnut na Kosovu i Metohiji. Grupa Albanaca je pretukla Stefana Tomića (18) iz Klokota dok se sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Klokotu, saopštila je Kancelarija za KiM.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve