Vesti
28.11.2019. 16:02
Tanjug

MIHAJLOVIĆ: Bilo je pitanje vremena kad će nelegalni objekat na Kopaoniku biti srušen

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bilo je pitanje vremena kada će nelegalno izgrađeni objekat na Pančićevom vrhu na Kopaoniku biti srušen, a Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je uradilo sve što je u njegovoj nadležnosti da se ceo slučaj završi.

Ovim rečima je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović odgovorila danas na konstataciju novinara da je ceo slučaj oko nelegalnog objektat na Kopaoniku trajao dve godine, a odgovarajući na pitanje da li će insistirati na nečijoj odgovornosti u ovom slučaju.

Kaže da je i pre dve godine rekla, a tako misli i danas, da taj objekat na tom mestu ne može da ostane i da je pitanje vremena kada će taj objekat biti srušen.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Navodi da uvek postoji mogućnost da onaj ko je gradio nelegalni objekat u skladu sa zakonom može i da ga sruši, te pretpostavlja da je razlog možda bio preveliki trošak, jer da nije investitorka sama krenula da ruši državu bi to koštalo više od 200.000 evra.

Napominje da je Ministartvo radilo sve što je moglo da uradi pop svojoj dokumentaciji.

"Mi smo podigli krivične prijave, ne samo protiv pomenute investitorke, nego protiv još niz lica koja su imenovana. I to je ono što je okvir rada našeg ministarstva", kaže Mihajlovićeva.

Povezane vesti - Balon od betona 

Ona podseća da je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ranije izjavio da će objekat na Pančićevom vrhu biti srušen.

Na konstataciju novinara da je dve godine sve trajalo, ministarka je rekla da je ipak važno to da se ceo slučaj završi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
19°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve