Vesti
09.01.2024. 17:35
Beta

Proslava RS

Orban, Kecmanović...evo koga je sve ODLIKOVAO DODIK. Jedno ime potpuni ŠOK

dan republike srpske
Izvor: Ministarstvo odbrane

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik dodelio je, povodom Dana RS, odlikovanja pojedinicima i institucijama koji su, kako je naveo, imali veliku ulogu u stvaranju i očuvanju Republike Srpske.

Najvećim odlikovanjem, Ordenom RS na ogrlici, odlikovan je mađarski premijer Viktor Orban. Dodik je naveo da je Orban prihvatio odlikovanje, koje će mu, kako je kazao, lično uručiti u februaru.

Dodik je Ordenom zastave sa zlatnim vencem odlikovao profesora emeritusa na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjaluci Nenada Kecmanovića i književnika i akademika Matiju Bećkovića.
 

Ordenom zastave sa srebrnim vencem odlikovan je bivši ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, a isti odren uručen je i ministarki zdravlja Srbije Danici Grujičić za doprinos lečenju pacijenata iz RS.

Među odlikovanima su i Manojlo Manjo Vukotić, vlasnik Izdavačke kuće "Vukotić media", kao i pevača Mirko Pejčin poznatiji kao Baja Mali Knindža.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta bi to tačno značilo kada bi Dodik proglasio nezavisnosti RS
Milorad Dodik

Aktuelno

28.12.2023. 19:40

Šta bi to tačno značilo kada bi Dodik proglasio nezavisnosti RS

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, izjavio je da bi Narodna skupština RS proglasila nezavisnost ovog entiteta Bosne i Hercegovine (BiH) samo nekoliko sati nakon što bi visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit nametnuo zakon o državnoj imovini.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve